Sousedský newsletter

Milí sousedé,

po včerejším nabitém dni máme spoustu (vánočních) aktualit. Takže: nesem Vám noviny!

Sousedské vánoční trhy

Naše sousedské setkání na líšeňských vánočních trzích dopadlo skvěle. Ve stanu bylo nabito, domácí cukroví i svařák lidem chutnaly. Popovídali jsme si se starými známými a udělali nové. Vypadalo to takhle:

Moc děkujeme všem z nás, kteří pomohli. Nejvíc Lucce, která celou akci skvěle zprodukovala a bez které bychom neměli nic. Sylvě za parádní grafické materiály. Paní Knoblochové za fotky, které jste právě viděli. Veronice, Pepovi, Tomovi a Ondrovi za přípravu dílen a stánku. Andrei a Lence za to, že obětavě pekly, i když doma stůňou. A všem, kdo jste připravili domácí dobroty a pomohli za barem i jinde.

Zároveň jsme vybírali peníze a potraviny pro Klokánek a moc děkujeme všem z Vás, kdo jste přispěli. Děti budou mít zase o něco hezčí Vánoce a s Klokánkem domlouváme dlouhodobou spolupráci.

Petice za bankomat na městečku

Naši opoziční přátelé ze STANu připravili petici za bankomat na městečku, aby lidi ze Staré Líšně nemuseli jezdit až nahoru na Jírovu. Jejich myšlenku podporujeme a pomáhali jsme jim shánět pro dobrý nápad podpisy. S plným nasazením:

Doufáme, že petice bude mít patřičný ohlas a líšňáci se nové služby dočkají co nejdřív.

Chystáme další akce

Na vánočních trzích mělo premiéru naše péefko (díky, Sylvo) se seznamem líšeňských akcí v příštím roce:

Prosím, zapište si je do kalendáře už teď. Budeme rádi za vaše nápady a pomoc, protože se začínáme chystat už teď.

Další zastupitelstvo

Tento čtvrtek proběhne další zasedání zastupitelstva a na programu jednání je mimo jiné i návrh rozpočtu na příští rok. Budeme se snažit o prosazení priorit, které jsme zdůrazňovali v kampani: podporu sousedských akcí, kultury a sportu i co nejzelenější Líšně. Jestli máte zájem rozpočet připomínkovat, najdete ho tady. Jsme rádi za každý dobrý nápad, určitě se ozvěte.

Brzy nás uslyšíte znovu s novinkami ze zastupitelstva. Hezké a klidné svátky Vám přejí

Dalibor
a všichni Vaši sousedé