Rozpočet 2023

V Líšni (podobně jako v jiných obcích) se bude příští týden na zastupitelstvu projednávat 💸rozpočet💸 na příští rok. Koalice svolala zastupitelstvo na takový čas(14:00), že nelze očekávat mnoho dotazů od občanů (kteří budou ještě v práci) a koalice bude mít klid na „práci“. A na co by se mohli občané ptát? Třeba na položky, které nejvíce narostly:
💸 Bytové hospodářství – nespecifická rezerva (z 0 na 14 milionů) – To jsou peníze, které městská část vybere na nájmech od lidí a měla by je investovat zpět do obecního bydlení. Jenže zjevně neví co s nimi (úspory drahých energií? – nene, slevy na nájmech pro lidi co nemůžou utáhnout drahé energie? – ale kdepak) a proto je prostě nechá jen tak ležet na účtě.
💸 Dotace v oblasti sociální, zdravotní a rodinné politiky(nárůst o 80%) – Podpora sociální a rodinné politiky zní dobře. Z této kapitoly dostává dotace i RC Pastelka, jejíž ředitelka je nově druhou místostarostkou, ale to je určitě jen shoda náhod.
💸 Platy politiků (o 66% na 8,8 milionu) – Nová koalice toho sice zatím moc nepředvedla, ale o to více si chce zvednout platy. Takových 2 500,- za zhruba hodinku práce v komisi, to je opravdu slušná odměna (zastupitelé dostanou méně).