Co je nového v Líšni: nejisté Ostatky a neúplné komise

Milí sousedé,

minulý týden proběhlo třetí zasedání zastupitelstva a my Vám teď rádi shrneme všechny novinky.

Mají se Ostatky chystat samy?

Určitě už se všichni těšíte na březnové Líšeňské ostatky. My taky, jenom si teď nejsme jistí, jak budou vypadat. Jestli máte chvilku času, určitě si přečtěte podrobný text tady. Kdyby ne (ale byla by to škoda), tak nabízíme krátkou verzi:
– spolek Líšeň sobě jako obvykle požádal městskou část o dotaci na průvod maškar
– a koaliční zastupitelé z žádosti od stolu vyškrtli zásadní položku: dramaturgii a organizaci průvodu
– i když se Pavla Dombrovská snažila na zasedání vysvětlit, že to nedává smysl
– a i když jsme my navrhli dotaci přiznat ve výši, která by průvod zajistila.

Nechápeme to, ale pořád doufáme, že se situace změní a masky budou!
Máte v Líšni komise? A mohli bychom je vidět?

Je to taková trvalka našich newsletterů, ale nemůžeme jinak: Líšeň pořád nemá funkční komise Rady městské části. Víte už, že prosazujeme komise složené z odborníků, nominované všemi subjekty, které se dostaly do zastupitelstva. V minulosti to koneckonců bylo běžné. Stávající koalice se rozhodla odbornost upozadit na úkor stranické příslušnosti a obsadila komise převážně svými lidmi s tím, že na opozici zůstane několik zbylých míst. Co už naděláme: jmenování komisí je v kompetenci Rady, s novinkou nesouhlasíme, ale respektujeme ji.

Takže jsme Radě dodali seznam svých odborníků včetně krátkých medailonků, abychom doložili jejich přínos – a požádali jsme pana starostu, aby totéž udělal u nominantů koalice. Jedno zasedání Rady proběhlo už před zastupitelstvem, nestalo se nic. Interpelovali jsme proto pana starostu s dotazem, kdy plánuje komise doplnit. Odpověděl, že někdy na příští radě, nebo možná přespříští.

Chápeme, že dobrá věc se nedá uspěchat. U orgánů, placených z veřejných peněz, bychom ale stejně uvítali větší otevřenost a úctu k občanům, kteří chtějí Líšni pomáhat.

Ale máme i dobré zprávy

Už jsme psali o povedené akci na vánočních trzích. Teď navíc dorazily novinky z Klokánku a tak víme, že jsme díky Vám vybrali 6 820 korun a poukázky na léky za 500. Díky!

Těšíme se na setkání na dalších akcích a na pomoc dalším líšeňským pomáhajícím organizacím.

Jsme v tom s Vámi a pro Vás,
Vaši Sousedé